Kajakaši Srbije osvojili rekordnih sedam medalja

Srpski reprezentativci osvojili su rekordnih sedam medalja na prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu, koje je održano u češkim Račicama.

Srpski takmičari osvojili su po jednu zlatnu i srebrnu, kao i pet bronzanih medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Marko Dragosavljević osvojio je zlato u jednosjedu na 200 metara pošto trku izvezao za 34 sekunde i 708 stotinki i na taj način odbranio titulu prvaka Evrope osvojenu prošle godine u Brandenburgu.

Dvojac Nebojša Grujić i Marko Novaković su u disciplini K-2 na 200 metara do srebrne medalje došli vremenom 32,292 sekunde, samo 72 hiljaditinke iza prvoplasiranih Njemaca Ronalda Rauha i Toma Libšera.

Dvije bronzane medalje osvojila je Nikolina Moldovan, u jednosedu na 200 metara, kao i u dvosjedu sa sestrom Oliverom, na istoj dionici.

Takođe, po dvije bronze pripale su srpskom dvosjedu Milici Starović i Dalmi Ružičić Benedek, koje su na trećem mjestu završile trkama na 500 i 1.000 metara.

Treće mjesto osvojio je i Dejan Pajić na 500 metara u disciplini K-1.

Kajakaška reprezentacija Srbije imala je predstavnike u još dvije discipline na 500 m. Nikolina Moldovan je u olimpijskoj disciplini K-1 na 500 metara osvojila četvrto mjesto, dok je posada u muškom dvosjedu u sastavu Ervin Holpert – Dejan Terzić bila šesta u disiciplini K-2 500 metara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *