Kandidat za Oskara “Igra kodova” od danas u bioskopima (VIDEO)

Britanski film “Igra kodova” (The Imitation Game),koji ima osam nominacija za Oskara, stiže danas u srpske bioskope, a repertoar će obogatiti i drama “Sudija”, triler “Dječko iz komšiluka” i film za djecu “Sedmi patuljak”.

 “Igra kodova” je film u žanru drame i trilera, zasnovan na istinitoj priči o legendarnom matematičaru i kriptologu Alenu Turingu, koji je tokom Drugog svjetskog rata vodio, zajedno sa saradnicima, veliku borbu da razbije njemačku šifru “enigma”.
Turinga igra Benedikt Kamberbač, a partnerka mu je Kira Najtli.

Film je režirao Morten Tildum. Scenario je, po svojoj knjizi, pisao Endrju Hodžins.

U savremenoj drami “Sudija” igraju Robert Dival i Robert Dauni DŽunior – uloge oca i sina, a reditelj je David Dobkin.

Uspješni advokat u velikom gradu, zbog smrti majke, vraća se u rodni grad i suočava sa optužnicom podignutom protiv njegovog oca, uglednog penzionisanog sudije, koja ga tereti za ubistvo. Mladi pravnik mora da obuzda svoju aroganciju, pomiri se sa porodicom i ponovo zadobije očevo povjerenje kako bi pobijedio u najvažnijem slučaju karijere.

U psihološkom trileru “Dječko iz komšiluka” glumačku ekipu predvodi DŽenifer Lopez, a partner joj je Rajan Guzman.
Kako je najavljeno, priča u režiji Roba Koena istražuje zabranjenu privlačnost koja će otići predaleko.

“Sedmi patuljak” je dugometražni animirani film, sinhronizovan na srpski jezik. “Sedam patuljaka, 18. rođendan, dva zmaja (jedan pravi, a drugi je zla vila), poljubac ili sto godina sna – sve su to sastojci za sjajnu bajku”, navodi se u najavi ove avanture i komedije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *