Konačno obasjan dom Jele Gajić

Konačno, nakon dosta peripetija oko prikupljanja dokumentacije potrebne za Elektrodistribuciju, uspjeli smo priključiti struju, prvi put u istoriji domaćinstva Jele Gajić iz Banjice koja pripada opštini Bijeljina. Novac za uvođenje struje obezbeđen je od Manastira u Tavni i radio Skale, kao još nekih donatora.

–  Ja sam presrećna, nikada srećnija u životu, struja je život. Sada će i kod mene da konačno sija sijalica, da obasjava sobe i dvorište. Mnogo sam srećna i zadovoljna. Hvala Igumaniji Marti koja je pokrenula ovu aktivnost a i Petru Lukiću koji je sakupljao dokumentaciju jer ja to nisam mogla. Kada se u našim Brđanima uvodila struja, sedamdesetih godina nas su preskočili? Zašto? Ne znam? Od tada kod mene je bio mrak a kod svih je sijalo, kaže Jela Gajić.

Baka Jela nam je spremila kafu, skuvanu na vatri, dugo smo je čekali i rakijicu kojoj smo nazdravili za ovaj podvig.  Mogu vam reći da je njena rakija ukusna, jačine 22 stepena i stara preko 10 godina.

Nećemo se baviti uzrocima zašto je baka Jela, vremešna žena, ostala neudata, nije dobila stuju, ali sigurno da mještani Banjice nisu imali sluha za rešavanje glavnog civilizacijskog problema, naravno to su mogli uraditi uz pomoć dobrih ljudi kao što smo mi bili ovoga puta. Nedostajala je akcija mještana jer baki Jeli je trebalo pomoći bez obzira koliko je prihvaćena u sredini u kojoj živi.

Izvor: Radio “SKALA” Ugljevik 96.8Mhz