Kontrola i nadzor javnih nabavki

BRČKO- Tokom proteklog vikenda od 30. 1 do 1.2.2015 u Banja Luci u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta BiH održan je trening „Uloga i jačanje civilnog društva u javnim finansijama i javnim nabavkama“. Predavač na treningu, Miodrag Milosavljević iz Fondacije za otvoreno društvo Srbija iz Beograda, govorio je o oblicima građanskog  nadzora javnih finansija, tehnikama monitoringa i nadzoru javnih nabavki. Iznoseći konkretne primjere i iskustva iz Srbije, približio je ovu  temu predstavnicima petnaestak orgnizacija civilnog društva  iz Bosne i Hercegovine koje se bave ili imaju namjeru da se bave tematikom nadzora javnih nabavki  i sprečavanjem korupcije.

Dvoje predstavnika Omladinskog centra „Vermont“   učestvovalo je na ovom treningu i aktivno su doprinijeli razmjenom iskustava i učešćem u radu grupa na osmišljenim radionicama te su stekli vrijedno iskustvo.

U Brčko distriktu je u toku  javna rasprava o prijedlogu budžeta za 2015, pa će usvojeno znanje   OC „Vermont“  u svojim daljim aktivnostima  primijenjivati  u kontroli i nadzoru javnih nabavki u Brčko distriktu uz očekivanu pomoć  i podršku nadležnih institucija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *