KRSNA SLAVA BORAČKE ORGANIZCIJE UGLJEVIK-MITROVDAN

Boračka organizacija opštine Ugljevik obeležila je 8. novembra Krsnu slavu – Sv. Velikomučenik Dimitrije – Mitrovdan.
Na dan Krsne slave Boračke organizacije u hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku služen je pomen parastos palim borcima otadžbinskog rata nakon čega su položeni venci na Centralno spomen obeležje na trgu , na kome su upisana imema 301 palog borca  sa područja opštine Ugljevik.

U hotelu „Energetik“ organizovano je svečano lomljenje slavskog kolača. Svečanom činu lomljenja slavskog kolača, pored predstavnika Opštinske boračke organizacije, prisustvovali su  čelnici opštine Ugljevik, brojni predstavnici privrednog i javnog života kao i borci Vojske Republike Srpske.

Predsednik Boračke organizacije opštine Ugljevik Jovan Marinković čestitao je slavu borcima Vojske Republike Srpske istakavši da su borci najzaslužniji za stvaranje RS .Bila je ovo prilika da Gospodina Marinkovića pitamo šta je to ova organizacija uradila tokom protekle godine dana , a šta nije …. (izjava na playeru)Ovom prilikom  Predsednik Marinković je uručio zahvalnice u ime boračke organizacije i to : Načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću , za sveukupnu saradnju i maximalnu podršku rada ove organizacije.Zatim direktoru RiTE Ugljevik  jer aktivno učestvuje pri zapošljavanju lica iz kategorije boraca,kao i RTVBN medijskoj kući koja sve njihove akcije prati i objavljuje od njihovog početka.U proteklom otadžbinskom ratu za stvaranje Republike Srpske život je dao 301 borac sa područja opštine Ugljevik, a kraj rata dočekalo je 628 ratnih vojnih invalida. Uprkos žrtvi koju su dali borci u Republici Srpskoj nezadovoljni su brojnim nerešenim statusnim pitanjima. Ipak ne gube nadu da će država za koju su se borili izaći im u susret po svim pitanjima koja se tiču njihovog života i života njihovih porodica.

 

Pripremio : Darko Đuračić

Izvor: Radio SKALA 96,8MhZ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *