Letovi Banjaluka – Cirih od 3. jula

BANJALUKA – “Edelweiss Air”, podružnica jedne od najuglednijih evropskih avio-kompanija “SwissAir”, uvodi letove iz Banjaluke od 3. jula 2015. godine, potvrđeno je “Nezavisnim” u “SwissAiru”.

“Plan je da ‘Swiss’ leti iz Sarajeva od 1. maja 2015. godine tri puta sedmično, a ‘Edelweiss’ iz Banjaluke od 3. jula dva puta sedmično”, kažu u “SwissAiru”.

Miroslav Janjić, direktor Aerodroma Banjaluka, rekao je da su pregovori sa “SwissAirom” pri kraju, ali da još ne može zvanično potvrditi dogovor.

“Nije još sve precizirano, ali mogu reći da su realne šanse”, istakao je Janjić. Dodao je da se još razgovori vode o popustima u početnom periodu koje je tražio “Swiss”.

“Mi od njih sa druge strane očekujemo da razumiju da ovo tržište nije dovoljno razrađeno i da ne postoje navike letenja i da praktično moramo uložiti dodatne napore da promovišemo tu liniju. Spremni smo da uključimo sam grad Banjaluka i Vladu RS”, naglasio je Janjić.

Objasnio je da je u opticaju korištenje aviona Airbus A320, kapaciteta preko 150 mjesta, što, po Janjićevom mišljenju, pokazuje veliki optimizam od strane Švajcaraca, za koji će se, kako je ocijenio, pokazati koliko je utemeljen.

“To su vrlo udobni i prilično veliki avioni. Radi se o A klasi avio-saobraćaja ekstra udobnosti. Na njima je da odrede koje termine žele. Da li im odgovara jutarnji ili popodnevni val i kojim danima bi planirali da lete. Sve to može odrediti potencijalnu isplativost linije. Što se nas tiče, mi želimo da do dogovora dođe jer bi to bila sjajna vijest za Banjaluku”, istakao je Janjić.

Švajcarski mediji pišu da “Swiss” zajedno sa “Edelweissom” planira proširenje čitave mreže linija prema balkanskim zemljama, te da najviše računaju na imigraciju sa našeg podneblja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *