Ljetna škola Demokratske zajednice mladih Evrope

BIJELJINA – U organizaciji Mladih SDS-a Republike Srpske Bijeljina će u naredna dva dana biti domaćin Ljetne škole Demokratske zajednice mladih Evrope /DEMYC/ koja je okupila 40 učesnika iz 19 zemalja svijeta.

Među učesnicima su predstavnici mladih Demokratske stranke Srbije, Jedinstvene Rusije Vladimira Putina, omladina partija desnog centra iz evropskih zemalja, kao i gosti iz bivših sovjetskih republika i dalekog Meksika.

Predsjednik Mladih SDS-a Republike Srpske Igor Ostojić rekao je novinarima da je riječ o jednom od najvećih ovakvih skupova posljednjih godina i da to svjedoči o interesu mladih Evrope i svijeta za Republiku Srpsku i BiH.

“Mladi su zainteresovani da učine boljim život na ovim prostorima i mi ćemo se boriti za to”, rekao je Ostojić.

Prema njegovim riječima, tokom dvodnevnog druženja u Etno selu “Stanišići” mladi stranački aktivisti razmjenjivaće iskustva o svim oblastima života koja se tiču mladih ljudi, ma gdje da žive.

“Ovaj skup je prilika za SDS da ojača i poboljša saradnju sa predstavnicima mladih evropskih partija desnog centra i sigurno će imati značaja ne samo za našu stranku, nego i za Republiku Srpsku”, zaključio je Ostojić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *