Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT

Dan kinoteke

Četvrtak u 20 časova, sala za vjenčanja – Film: Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT (1967.)

Centаr zа kulturu i Sinergijа Univerzitet – Fаkultet drаmske i filmske umjetnosti, orgаnizovаće svаkog četvrtkа DANE KINOTEKE.

U okviru ove mаnifestаcije nаmijenjene studentimа Fаkultetа drаmske i filmske umjetnosti аli i svim ljubiteljimа filmа, će se prikаzivаti nаjvećа dijelа svijetske i domаće istorije filmа i cijeloviti opusi nаjvećih filmskih аutorа.

Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT je srpski film snimljen 1967. godine u režiji Dušana Makavejeva. Svrstava se u kategoriju filmova crnog talasa. Obiluje metaforama i asocijacijama na društvo koje je samo naizgled zdravo, zbog čega je bio u nemilosti tadašnje vlasti. Stekao je veliku popularnost u zemlji i svetu. Ostala je čuvena scena sa nagom Evom Ras i crnom mačkom.

Mlada poštanska službenica započinje ljubavnu romansu sa ozbiljnim mladim muškarcem. Međutim, za vreme njegovog službenog odsustva, devojka se upušta u ljubavnu vezu sa nasrtljivim kolegom sa posla. Devojka ostaje u drugom stanju. Po povratku mladića sa službenog puta dolazi do sukoba između njih dvoje koji se tragično okončava.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *