Logitech najavio G900 Chaos spectrum miša

Logitech je najavio novog G900 Chaos spectrum miša kao uređaj sa najpreciznijim optičkim senzorom na tržištu – osjetljivost ide čak do 12.000 dpi.

Druga bitna karakteristika ovog miša jeste da je bežični, ali Logitech tvrdi da su napravili takvu tehnologiju da ni profesionalni igrači neće osjetiti razliku u odnosu na igranje s kablom. Logitech je radio istraživanje među profesionalnim igračima i zaključili su da svi koriste miševe s kablom zbog boljih performansi i pouzdanosti ali da niko nije baš oduševljen činjenicom da mora da se bavi kablom. Zato su i napravili miš koji ima 1.000MHz polling rate, odnosno komunicira s računarom na svaku milisekundu, što je ekvivalentno žičanim modelima.

S druge strane baterija može da izdrži 32 sata neprekidnog igranja (24 ako uključite i šareno osvjetljenje) što računaju da je dovoljno za cijli vikend koliko može da traje turnir. U krajnjem slučaju uvijek možete prikopčati kabl, puniti miša i nastaviti da se igrate s kablom u punom potencijalu. Još jedna bitna stvar jeste da je miš potpuno prilagođen i ljevorukim i desnorukim igračima, čak i tastere koji se nalaze ispod palca možete prebacivati s jedne na drugu stranu. Takođe bez obzira što se radi o bežičnom modelu koji mora imati i bateriju težina je svedena na minimum za lakše korišćenje tokom dugih partija. Senzor od maksimalnih 12.000 dpi nije najprecizniji na tržištu, ali jeste najprecizniji optički tip, a u Logitechu tvrde da to eliminiše bilo kakvu neželjenu akceleraciju, nema potrebe za filtriranjem podataka i sl, dakle to što je pokret na podlozi se apsolutno vjerno prenosi na ekran. Miš je za sada još uvijek kao preorder a mi samo možemo da budemo tužni što je cijena u Americi 149 dolara, dok je preporučena cijena za Evropu 179 evra, u Srbiji vjerovatno i više.