Loše izdanje Rudara u etno selu”Stanišić”

Neko mora položiti račune za rezultatski fijasko !
Gostovanje ugljevičkog Rudara u Etno selu izbacilo je na vidjelo pored rezultatskog debakla(3:0), sve druge premise kluba koji funkcioniše , uostalom kao I skoro sva registrovana sportska udruženja na cjelokupnom regionu.Poslije odrađenih priprema za nastavak sezone I dugo očekivanog derbija protiv rivala “Zvijezde 09” simpatizeri kluba su očekivali konačno uspješnu sezonu i povratak u elitno prvoligaško društvo RS.

Uprava kluba koja funkcioniše na čudan način , da ne upotrebim neki drugi termin,satkana je od svega dva aktivna lika, koji će se prepoznati u odjavi utakmice i katastrofalnog nastupa u derbiju. Šef stručnog štaba nije imao izbora. Ušao je u meč bez četvorice prvotimaca iz zadnjeg kola jesenjeg dijela prvenstva. Uprava je angažovala jedno sjajno pojačanje, koje nije imalo pravo nastupa. Sastav je nastupio hendikepiran u derbiju, umjesto da bude pojačan s obzirom na aspiracije svih ugljevičana u klubu ili okolo kluba.U većem dijelu poluvremena Rudar je krenuo s laganom dominacijom na sredini terena,bez ideje u igri I bilo kakve prilike .

Nekoliko stotina Rudarovih fanova je očekivalo prednost svog tima na terenu sa evropskim uslovima. Međutim u nastavku zbivanja na terenu ,Zvijezda je pokazala zašto je lider na tabeli . Trener “Zvijezde 09” Milorad Savić na kraju meča, poslije trijumfa je rekao:
“Respektovali smo gosta i tako sam postavio igru. Zatvorio sam prilaze golu a brzi igrači iskoristili su slabe bočne pozicije Rudara i nedisciplinu u igri i došli do ogromne prednosti i velike radosti svih nas koji radimo u klubu kao i naših simpatizera”.
Niko nema odgovora u Rudaru zašto je sastav podbacio u svim linijama.Izostala je disciplina u igri . jedni su povrijeđeni, drugi uvrijeđeni , autoritet sa klupe nije evidentan kao I podrška od svih članova uprave. Hoće li neko odgovarati za rezultatski fijasko u derbiju ?Zvijezda je stekla veliku bodovnu prednost na liderskoj poziciji.Klub koji je u godini jubileja je umanjio šanse da prvi prođe kroz cilj, na kraju prvenstvene trke.Podršku su dali razočarani , mnogobrojni navijači ali oni nisu mogli donijeti prednost svoga tima ili povoljan rezultat ako fudbaleri koji su nastupali nisu oznojili zeleno-crni dres sa grbom Rudara koji nose godinama.

Foto M.J.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *