Majkić: Plava i zelena boja stižu s proljećem

Nisam baš ljubitelj vjernog praćenja modnih trendova, jer sam sklonija stvaranju svog unikatnog izraza. Ali kako živimo u društvu gdje globalni dres kodovi imaju primat, evo neki detalj koji nas očekuje sljedeće sezone.

Ono što mene najviše raduje jeste veliki izbor boja koje će preplaviti naše ulice. Poslije ovog zimskog sivila, s dolaskom proljeća stiže i osvježavajući kolorit. Plava boja će se pojaviti u svim nijansama i biće veoma zastupljena. Ona će čak i u svečanijim večernjim varijantama potisnuti jedinstvenu i sofisticiranu crnu boju u drugi red.

Neće nam faliti ni prirodno zelene, ali i mint zelene. Nosiće se žuta, siva, roza, ali i purpurna samo u nešto izmijenjenoj nijansi od trenutno aktuelne. Međutim, najčešće će ipak biti, vinom nadahnuti tonovi, tzv. burgundi nijanse. Neka kombinacija smeđe i bordo koju možete lako kombinovati sa svim neutralnim bojama, sivom, crnom i bež.

Prednost ove boje je i u tome što ćete je lako složiti sa svim onim što već imate u ormaru. Ako uz sve ove boje, imate još neki sako sa printom, malo većim, na primjer cvjetnim, duži antilop mantil, sa velikim šlicem ili otvorima sa strane, uz šorts i kratku suknju, kao i traperice i duže lepršave haljine, na pravom ste putu da budete in ove sezone, jer je karakteriše upravo povratak sedamdesetih godina.

U ljeto ove, 2015. godine, nikako ne smijete zaboraviti haljinu u bijeloj boji.

Jedino što nikako ne smijete je da nosite po svaku cijenu nešto što je moderno, a to vam uopšte ne pristaje. Nosite samo ono što odgovara vašoj građi i osobnosti. Ako imate svoj vlastiti stil, onda ste bez sumnje u trendu.

Mislim da bismo ipak trebalo više da eksperimentišemo pri odabiru naše odjeće da bismo osvježili svakodnevicu i postojeće kodekse.

I na kraju savjet, ako želiti biti zapaženi i neobični i kad putujete van granica naše zemlje, onda obavezno obucite nešto od domaćih dizajnera. Bićete in sigurno.

(Autor je Ljiljana Majkić, modni dizajner)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *