Maraton “Stazama Branka Ćopića” u kalendaru Evropske atletske federacije

Maraton “Stazama Branka Ćopića” jedini je u BiH i zvanično na sajtu Evropske atletske federacije.

Ovogodišnja trka, koja je održana 29. maja, imala je jednu zvjezdicu ove federacije, a nakon toga, maraton se i zvanično nalazi na njihovom sajtu.

Predsjednik Atletskog kluba “Sloboda” iz Novog Grada Dalibor Nedimović izjavio je da će to znatno doprinijeti popularizaciji maratona i atletike na ovim prostorima.

Prema njegovim riječima, od organizovanja trke rastao je i broj učesnika kojih je ove godine bilo oko 300.

“Maraton čija je staza duga 42 kilometra jedan je od najzahtjevnijih na Balkanu i počinje u Novom Gradu, a završava se u Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića u opštini Krupa na Uni. Ideja nam je bila da se i na ovaj način ukaže čast književnoj veličini iz naših krajeva”, rekao je Nedimović.

On je naveo da je maraton, osim priznanja Evropske atletske federacije, dobio i priznanje Balkanske trkačke lige – plaketu za doprinos u radu i promociji lige.

Balkanska trkačka liga u januru je nagradila Stefana Vojnović za osvojeno prvo mjesto u konkurenciji do 19 godina, a Atletski klub “Sloboda” iz Novog Grada za osvojeno drugo mjesto u ligi.

Nedimović je rekao da će atletičari iz Novog Grada ove godine peti put učestvovati na Plitvičkom maratonu koji će biti održan sutra. Na ovoj trci takmičiće se 10 Novljana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *