Misimović napustio »Zmajeve«

Zvjezdan Misimović neće više igrati za najbolju fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Igrač sa najvećim brojem nastupa u dresu „zmajeva“ saopštio je danas da se povlači iz državnog tima. Kao i u slučaju bivšeg kapitena Emira Spahića, koji je u reprezentativnu penziju otišao prošle sedmice, i popularni Miske na ovaj potez odlučio se prvenstveno zbog ulaska u pozne igračke godine.

„Nakon dugo razmišljanja, teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres u kojem sam odigrao najvažnije utakmice u svom životu. Osjećam da je došlo vrijeme da neko mlađi zauzme moje mjesto, a ja se preselim na tribine kao najvatreniji navijač svoje reprezentacije, one za koju sam uvijek davao sve od sebe“, navodi se u pismu Zvjezdana Misimovića.

Fudbaler koji je u 2013. godini proglašen i najboljim sportistom BiH u Izboru „Nezavisnih novina“ i BHRT izrazio je nadu da će i njegova djeca izabrati njegov profesionalni put.

„Nadam se da će moja djeca kao i buduće generacije krenuti mojim putem i da će im biti puno lakše nego meni, jer kada je bilo najteže, bio sam siguran i slušao svoje srce sa odlukom da igram za svoju domovinu“, kazao Misimović

U emotivnom dopisu medijima Misimović je između ostalog podsjetio da je u dresu „zmajeva“ proveo najljepše trenutke u svojoj karijeri, ali i stekao najbolje prijatelje među momcima koji sa njim dijelili svlačionicu.

„Kruna moje karijere i ono o čemu sam sanjao još od dječačkih dana je učestvovanje na jednom Svjetskom prvenstvu, što mi je ova reprezentacija i omogućila. Ponosan sam da sam bio dio istorijskog uspjeha i prvog plasmana, nadam se od mnogih, naše mlade države na jednu tako veliku smotru najboljih“, navodi Misimović.

Naglašava da kraj igračke karijere u reprezentaciji ne znači i definitivan odlazak.

„Uvijek ću biti na raspolaganju sa svojim znanjem i iskustvom svom Fudbalskom savezu BiH, svojoj domovini i ljudima koji žive u njoj, svojim Bosancima i Hercegovcima. Hvala svim selektorima od kojih sam toliko stvari naučio, hvala svim saigračima koji su imali povjerenja u mene kao čovjeka i igrača, i naravno navijačima koji su mi bili motiv i podrška da dam sve od sebe na zelenom terenu“, zaključuje Misimović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *