Mladen Ivanić na samitu u Budvi

BUDVA – Samit “Brdo-Brioni” počinje plenarnom sjednicom koja se održava u hotelu “Avala”, a predsjedava predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. Samitu prisustvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

U radu samita učestvuje i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić,  Slovenije Borut Pahor, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović , Makedonije Đorđo Ivanov , a domaćin je  predsjednik Crne Gore Filip Vujanović

Šefovi država Zapadnog Balkana, zajedno sa predsjednicom Hrvatske i predsjednikom Slovenije, ovom inicijativom žele da ojačaju politički dijalog regiona i Evropske unije, koristeći podršku i pomoć zvaničnog Zagreba i Ljubljane kao njenih članica.

Na sastanku, kojem će prisustvovati i predsjednik Austrije Hajnc Fišer, biće naglašene vrijednosti integracija i regionalnih projekata.

Samit će biti i prilika za brojne bilateralne susrete učesnika, a predsednik Srbije imaće razgovore sa kolegama iz Makedonije i Austrije, Đorđom Ivanovim i Hajncom Fišerom.

“Brdo-Brioni” proces je praksa održavanja skupova, koja je počela na Brdu kod Kranja u Sloveniji i na Brionima u Hrvatskoj. Cilj je jačanje regionalne saradnje i podsticanje političkog dijaloga regiona i EU.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *