Mokri kolovozi, mjestimično poledica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri zbog kiše koja je padala tokom noći, mjestimično ima poledice, posebno u višim krajevima, a u usjecima i kod kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Saobraćaj se zbog aktiviranog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici magistralnog puta dionica Karanovac-entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, pa će danas povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne od 7 do 13 časova.

U FBiH učestali su odroni kamenja na kolovoz, pa treba biti oprezan na pravcima Zenica-Žepče, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Crna Rijeka-Jajce, Turbe- Kneževo i Dobro Polje-Miljevina.

Na snazi je i dalje obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Simin Han-Kalesija, u mjestu Babajići, zbog aktiviranog klizišta, a u funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *