Na Јahorini kamp Crvene zvezde od 10. do 17. jula

Fudbalski klub Crvena zvezda i ove godine organizuje od 10. do 17. jula fudbalski kamp na Јahorini za dječake rođene od 1999. do 2008. godine, potvrđeno je Srni u Olimpijskom centru Јahorina.

Iz Olimpijskog centra Јahorina navode da su programi rada na kampu zasnovani na najsavremenijim metodama učenja i sticanja fudbalskog znanja i vještina, te da su prilagođeni specifičnostima uzrasnih kategorija, kao i zahtjevima i standardima FK “Crvena Zvezda”.Kamp je do sada održan sedam puta, a ove godine trenira se dva puta dnevno. Treninge vode najbolji treneri Omladinske škole FK “Crvena zvezda”.

Testiranja motoričkih sposobnosti i morfološka mjerenja prema najsavremenijim metodama vrše doktori nauka iz ove oblasti i sastavni su dio utvrđivanja potencijala svakog polaznika kampa, kažu u Olimpijskom centru Јahorina.

“Unis turs” Banjaluka je pokrenuo ovaj projekat fudbalskih kampova. Na prvih sedam kampova učestvovalo je preko 800 dječaka iz svih zemalja bivše Јugoslavije, te iz Francuske, Austrije, Njemačke, Švajcarske, Norveške, Švedske, Australije, Kanade, Mađarske, SAD…

“Mnogo dječaka koji su učestvovali na kampu našli su svoj put ka profesionalnim vodama, pa neki od njih danas nastupaju u dresovima fudbalskih klubova kao što su Crvena Zvezda, OFK Beograd, Vojvodina, Štutgart, Keln, Bazel, Milano…”, navode u Olimpijskom centru.

Izvor: SRNA