Najskuplje cipele na svijetu

BEOGRAD – Najskuplje cipele na svijetu pravi kreator Kristijan Lubuten, a one su izrađene od kože aligatora i koštaju 4.645 američkih dolara.

Kako prenosi magazin “Lux Life”, na drugom mestu su ručno rađene ljetne čizme od kože firme “Guči”, a cijena im je 3.750 dolara. Cipele kreatora Ðanmarka Lorencija, urađene od satena sa visokim potpeticama, nešto su jeftinije i koštaju 3.348 američkih dolara.

Na četvrtom mjestu su sandale Tabite Simonsa, sa kristalima, namijenjene za svečane prilike ili buduće nevjeste, za oko 3.100 dolara, zatim slijede Balmain antilop čizme za 2.725 i Lubutenove cipele za 2.445 dolara.

Gučijeve kristalne cipele sa platformom “Sofia” koštaju 2.295 američkih dolara, a Rik Ovensove čizme, koje mogu poslužiti i kao hlače, mogu da se nabave po cijeni od 2.073 dolara.

Džimi Šu sandale od antilopa, ukrašene perjem zauzimaju deveto mjesto i koštaju 1.995 dolara, dok crne gležnjače napravljene od dosta satena i kristala, kreacija Ðuzepea Zanotija, imaju cijenu od 1.835 dolara.

Najskuplje cipele na svijetu su napravljene za iransku princezu Soraju 1962, koje su na aukciji prodate za 2.629 dolara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *