Navijači Rusije skupljaju novac za otkup Kapelovog ugovora

Grupa ruskih navijača započela je kampanju skupljanja novca kako bi otkupili ugovor selektora Fabija Kapela vrijedan 21,4 miliona evra, čime bi praktično omogućili njegov odlazak.

“Dragi prijatelji, vjerujemo da su svi kojima je stalo do sudbine ruskog fudbala duboko razočarani i ogorčeni posljednjim rezultatima nacionalne selekcije”, kaže se u saopštenju navijača koje je prenijela agencija AFP.

Kako se dalje navodi u saopštenju, “najnovija istraživanja javnog mnjenja govore u prilog tome da većina fudbalskih navijača želi da Kapelo ode sa klupe, ali da bi se to postiglo neophodno je da mu Fudbalski savez Rusije (RFU) isplati sumu od 21,4 miliona evra”.

Kapelo se našao na meti kritika, poslije poraza od Austrije rezultatom 1:0 u utakmici kvalifikacija za prvenstvo Evrpe 2016.

“Krajnje je vrijeme da počnemo potragu za tim milionima”, kaže se na naslovnoj strani Sport ekspresa, aludirajući na novac koji je potreban da bi se Kapelo isplatio.

Italijanski trener je prošle godine potpisao unosan novi ugovor o vođenju selekcije Rusije do kraja Mundijala 2018, koji će biti održan u toj zemlji.

Kapelo prošle godine na Mundijalu u Brazilu nije uspio da dovede Rusiju do druge faze takmičenja, zbog čega je bio kritikovan, ali je zahvaljujući podršci ministra sporta Rusije Vitalija Mutka zadržao posao.

U međuvremenu, Rusija je u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope zabilježila svega dvije pobjede – 4:0 protiv Lihtenštajna u septembru i protiv Crne Gore službenim rezultatom 3:0, zbog navijačkih nereda u Podgorici.

Rusija je u svojoj kvalifikacionoj grupi na trećem mjestu, uz preostale četiri utakmice, što znači da im plasman na EP nije siguran.

Rusija u septembru igra moguću odlučujuću utakmicu za plasman na EP protiv Švedske.RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *