Obilježen 8. SOCIJALNI DAN u Brčkom

DSC07743BRČKO – Omladinski centar „Vermont“ iz Brčkog u saradnji sa Udruženjem INFOHOUSE iz Sarajeva već duži niz godina obilježava „Socijalni dan“, dan kada poslodavci zapošljavaju srednjoškolce na jedan dan, u okviru projekta „Volontiraj Kreditiraj 2014“.

Cilj projekta „Volontiraj Kreditiraj 2014“ je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini. Ovo je za mlade ljude iz cijele BiH rijetka prilika kojima se pruža da steknu radno iskustvo.

Tako je danas i u Brčko distriktu od strane Omladinskog centra „Vermont“ a u saradnji sa Udruženjem INFOHOUSE iz Sarajeva obilježen ovaj SOCIJALNI DAN, dan kada je priliku da rade imalo 111 učenika iz pet srednjih škola Brčko distrikta: J.U. Poljoprivredna i medicinska škola Brčko distrikt, J.U. Tehnička škola, J.U Gimnazija „Vaso Pelagić“, J.U Ekonomska škola i J.U. Mješovita srednja škola iz Čelića. Učenici iz pomenutih škola dobili su priliku da rade na jedan dan u nekoliko firmi u Brčko distriktu kao što su: J.P. Komunalno Brčko distrikt, J.P. Putevi Brčko distrikt, D.O.O. Jelen Brčko distrikt, Policija Brčko distrikta, J.Z.U. Zdravstveni centar Brčko distrikta, Sloboprom S Brčko distrikta, te MKF EKI Brčko distrikt. DSC07735Učesnici na pomenutom događaju bili su i šef Odjeljenja za komunalne poslove gospodin Sead Šadić i gospodin Dušan Lazić kontakt policajac u policiji Brčko distrikta koji su pozdravili učenike i poželili im sreću u njihovom prvom ranom danu.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim učenicima i poslodavcima koji su doprinijeli da se ova manifestacija realizuje i u našem gradu.

„SOCIJALNI DAN“ je u isto vrijeme bio organiziran u 63 grada iz cijele BiH, a ukupno više od 1000 srednjoškolaca u više od 150 institucija/tvrtki/organizacija imali su priliku raditi na jedan dan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *