OBILjEŽENA KRSNA SLAVA CENTRA ZA KULTURU U UGLjEVIKU

UGLJEVIK – Centar za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku obilježio je danas u prisustvu radnika, predstavnika opštine Ugljevik, Rudnika i Termoelektrane Ugljevik i ostalih građana Ugljevika Krsnu slavu Svetog Kirila i Metodija.
Javna ustanova Centar za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku počela sa radom 2008. godine, a do sada je održano preko 350 kulturnih događaja.

11336046_864470693625019_1049986611_nDirektor ove ustanove Predrag Vujević kaže:„Trudićemo se da u narednom peridou održimo kvalitet kulturnog života u Ugljeviku, nastojimo da zastupimo sve segmente kulturnog života, pozorište, književne večeri, koncerte, pa do kursa engleskog jezika, škole plesa.“
On je napomenuo da u budućnosti Centar za kulturu planira da uradi kapitalni objekat- repliku rodne kuće Filipa Višnjića u Gornjoj Trnovi, rodnom mjestu pjesnika.
Predsjednik skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić ocjenio je da je Centar za kulturu jedna od najistaknutijih ustanova ove podmajevičke opštine koja podržava kulturni razvoj cjelokupnog područja .
„Opština Ugljevik je izuzetno zadovoljna radom ove ustanove jer sva kulturna dešavanja naše opštine kreću od Centra za kulturu.“, ocjenio je Simić.

 
Pripremila:Snežana Milošević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *