Od 1. februara počinje „Studentska zima“

JAHORINA, Na Jahorini u nedjelju, 1. februara, počinje „Studentska zima“ u okviru koje će studenti iz Republike Srpske u dvije grupe boraviti na ovoj olimpijskoj planini.

Jedna grupa studenata na Jahorini će biti od 1. do 6. februara, a druga od 6. do 11. februara, rečeno je u Olimpijskom centru „Jahorina“.

O petodnevnom boravku na ovoj planini zainteresovani studenti mogu se informisati na sajtu Ferijalnog saveza Republike Srpske, koji je organizator „Studentske zime“.

Portparol Olimpijskog centra Ivana Lizdek rekla je da je popunjenost u hotelima odlična, te da polovinom februara očekuju povećanje broja gostiju iz Srbije.

Ona je podsjetila da su svi hoteli na Jahorini snizili cijene smještaja, a Hotel „Bistrica“ nudi i ekstra popuste tako da za tri dana boravka u polupansionu i korištenje ski-pasa gosti plaćaju 145 evra po osobi.

Na Jahorini danas pada snijeg, čija je visina od 70 do 90 centimetara, temperatura vazduha je minus pet stepeni, a vidljivost 50 metara.

Zbog otežanih uslova za skijanje danas rade samo lift „Poljice“ i bejbi lift.

Lizdekova je podsjetila da je radno vrijeme vertikalnog transporta od 9.00 do 16.00 časova, dok je noćno skijanje srijedom, četvrtkom i petkom predviđeno od 18.00 do 21.00 čas po cijeni od 15 KM. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *