Odigrana predstava “Kafana kod dve sestre”

UGLJEVIK– U Plavoj sali Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik večeras je odigrana pozorišna predstava – komedija „Kafana kod dve sestre“ u izvođenju glumaca Amaterskog pozorišta Doma kulture „29. novembar“ a uz podršku Tamburačkog orkestra „Neolit“ iz Starčeva, grad Pančevo.

Ovaj komad, u izvođenju glumaca Amaterskog pozorišta i Tamburaškog orkestra, predstavlja jednu vrstu kompilacije glume i muzičkih fragmenata, uvezanih u jednu cjelinu koja čini kompletnu priču i za tematiku ima muško-ženske odnose, brak i ljubav.

Amatersko pozorište od nedavno postoji u sklopu Doma kulture Starčevo i u pripremi je premijera pozorišne predstave „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića.

U okviru Doma kulture Starčevo djeluje i Tamburaški orkestar „Neolit“ koji je osnovan 2009. godine i broji osam članova. Njihov repertoar se sastoji od starogradske, evergrin i druge vrste muzike.

Ovo gostovanje je pri vid saradnje opštine Ugljevik i grada Pančevo u cilju promovisanja kulturnih vrijednosti ove dvije opštine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *