Održana kreativna radionica za mlade u organizaciji UG “REDI” Ugljevik

UGLJEVIK – Dana 18. maja 2015. godine održana je kreativna radionica za mlade, organizovana od strane neformalnog udruženja“REDI” (Research Education Development Investments) Ugljevik, uz finansijsku pomoć Omladinske fondacije “SHL” (Schüler Helfen Leben) Sarajevo.

Radionica je održana u prostorijama JU Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku, sa početkom u 10 časova. Sve prisutne učesnike pozdravila je Svetlana Pajić, koordinator projekta “Uključi se i ti!”, te se tom prilikom zahvalila donatoru na ustupljenim sredstvima, Srednjoškolskom centru “Mihailo Petrović Alas” i Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” koji su određeni broj đaka oslobodili nastave kako bi učestvovali u radnim volonterskim aktivnostima, kao i JU Centru za kulturu “Filip Višnjić” za ustupljen prostor. Određena grupa volontera je, uz mentorstvo mladog slobodnog umjetnika Zlatka Nikolića, bila usmjerena na likovno stvaranje. Na taj način, oni su imali priliku da nauče kako da nacrtaju živopisan portret uz što manje vremena. Veća grupa učesnika se bavila dekupaž stvaranjem, uz mentorstvo Gordane Rikić, od različitih vrsta predmeta, kao i oslikavanjem šolja u laku.

Oko 12 časova, nakon pauze za obrok, svi prisutni su imali veliko zadovoljstvo da odslušaju predavanje prof. srpskog jezika Ognjena Todorovića na temu “Mogućnosti korištenja jezičkog potencijala u književnosti”, te na taj način da usvoje nova znanja na polju maternjeg jezika i književnog stvaranja. Inspirisan predavanjem, mladi učesnik Drago Jovičić je tokom radionice napisao pjesmu, te uz pomoć drugog učesnika, svoje književno djelo ispisao na kutiji izrađenoj dekupaž metodom.

Nakon kraćeg predavanja i predaha mladih volontera, nastavilo se sa radom sve do 15 časova čime je i uspješno završen prvi dan kreativne radionice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *