Ogar: Srbi su Gali Evrope

BEOGRAD – Nekadašnji vođa francuskih specijalaca Žak Ogar ocijenio je da su Srbi danas nesalomivi Gali Evrope, koji su, i pored svega što ih je zadesilo, sačuvali naciju, kulturu, tradiciju, prirodu i religiju, dok su Francuzi zaraženi mondijalizmom.

Ogar, koji je svojevremeno iscrtao granice na ovom dijelu Balkana i na Ibru podijelio Kosovsku Mitrovicu, a u svojoj knjizi “Evropa je umrla u Prištini” iznosi istinite podake o stradanju Srba na Kosovu, rekao je da mu je namjera da Francuze upozna o stvarnoj prirodi rata na Kosovu i da ih podsjeti na istoriju koju su zaboravili.

On je za “Večernje novosti” rekao da ga je, kada se spremano da ide na Kosovo, njegov otac, stari francuski oficir, zavjetovao da ne bude prestrog prema Srbima i skrenuo mu pažnju da tamo nije sve onako kako izvještavaju francuski i zapadni mediji.

Ubrzo se, kako je naveo, i sam na terenu upoznao ko su oni koji otimaju imovinu, ubijaju na veliko i malo, napadaju nezaštićeno monaštvo.

Ogar ističe da Francuzi, međutim, nisu i nemaju realnu predstavu o dešavanjima na Kosovu i Metohiji, jer su im od početka ciljno plasirane dezinformacije.

“SAD su imale interes da se uništavanjem Jugoslavije, kasnije Srbije, približe Rusiji. I to se i danas vidi u Ukrajini. Tradicionalan interes su imali i Nijemci. Na kraju, postojali su i lični interesi. Madlen Olbrajt i Vesli Klark danas su akcionari velikih preduzeća na Kosovu i Metohiji, a Francuska se tome priklonila kroz politiku NATO”, kaže Ogar.

Govoreći o daljoj sudbini Kosova, Ogar kaže da ono samo neće moći da opstane.

“Ili će se vratiti Srbiji ili će se pridružiti `velikoj Albaniji` onakvoj kakvu smo vidjeli tokom nedavne fudbalske utakmice u Beogradu, ali takva Albanija bi bila efemerna”, smatra Ogar.

On zaključuje da se Srbi, nezavisno od dnevne politike, nikada neće pomiriti sa trajnim gubitkom svoje istorijske, duhovne i kulturne kolijevke.

“Ako negdje imate većinsku populaciju, ne znači da je to vaša zemlja. Cijela istorija Kosova i Metohije uklesana je u njegovom kamenu. To bi bilo kao kada bi Sen Deni sa nekropolom francuskih kraljeva postao nezavisan zbog velikog broja muslimana koji tamo žive, pa da nas zbog toga još i bombarduju”, naglasio je Ogar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *