Opština Ugljevik i Centar za kulturu “Filip Višnjić” poklonili novogodišnje paketiće

Opština Ugljevik i Centar za kulturu “Filip Višnjić” poklonili su novogodišnje paketiće za 25 polaznika škole engleskog jezika.

Polaznici škole koja djeluje u okviru ugljevičkog Centra za kulturu, uzrasta od pet do osam godina, dobili su praznične paketiće, koje je ova ustanova obezbijedila sa opštinom Ugljevik i nevladinom organizacijom “Medborgarskolan” iz Švedske.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je značaj saradnje sa Šveđanima i izrazio zahvalnost za sve što su učinili u ovoj podmajevičkoj opštini.

“Aktivnosti švedske nevladine organizacije usmjerene su u određene vannastavne aktivnosti, određene hobije, ali i za programe učenje jezika za djecu. Organizacija obezbjeđuje sredstva za finansiranje učenja engleskog i drugih stranih jezika u okviru Centra za kulturu i u toku prethodnog perioda, uz njihovu pomoć, uspjeli smo organizovati školu za mališane”, rekao je Perić.

Perić je djeci poželio sve najbolje za novogodišnje i božićne praznike, izrazivši uvjerenje da će se saradnja sa Šveđanima nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

Direktor podmajevičkog Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je da saradnja sa švedskom nevladinom organizacijom traje četiri godine.

“Ovaj kurs rezultat je dobre saradnje između Centra za kulturu i švedske nevladine organizacija `Medborgarskolan`. Već četiri godine smo partneri i u organizaciji kursa za odrasle na nivou A1, A2, B1, B2 i C1 što je donacija ove organizacije, a sada imamo i školu stranih jezika za najmlađe”, rekao je Vujević.

On je polaznicima škole poželio da u novoj godini budu još uspješniji i da radost i sreća budu dio njihove svakodnevnice.