Orkestar harmonika nastupao u Živinicama

ŽIVINICE – Juče  je Prva osnovna škola bila domaćin i organizator dječijeg stvaralaštva, projektom Civitas-Internacionalni festival Živinice. Na Festivalu su se okupili učenici OŠ Vladimir Nazor Odžak, Aleksa Šantić Ugljevik, Vuk Karadžić Bijeljina i domaćini Prva osnovna škola Živinice.

Direktorica Prve OŠ Edina Šehović pozdravila je jučerašnje učesnike Festivala i ukratko ih upoznala sa školom i rezultatima koje postiže u odgojno-obrazovnom radu.

Učenici svih škola pokazali su svoja znanja iz kulturnih djelatnosti, pa smo imali priliku vidjeti nastupe follkornih grupa, hor, orkestar harmonika, soliste na harmonici, dramsko stvaralaštvo i recitacije. Svi su pokazali koliko znaju, a svi prisutni su se uvjerili da znaju mnogo, pa se nisu štedjeli ni dlanovi za aplauze.

Nakon uspješno izvedenog programa učesnike Festivala primio je opštinski načelnik mr.Hasan Muratović, koji ih je upoznao sa opštinom Živinice, njenim rastom i razvojem. Potom su učenici pomenutih osnovnih škola sa svojim nastavnicima prošetali ulicama grada, kako bi se bolje upoznali sa Živinicama./Š.G./

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *