Orkestar harmonika zatvorio svečanu akademiju u Mrkonjić Gradu

MRKONjIĆ GRAD- U Mrkonjić Gradu sinoć je održana svečana akademija povodom obilježavanja Dana ove opštine, koji je ustanovljen kao znak sjećanja na 4. februar 1996. godine, kada su se Mrkonjićani poslije petomjesečnog izbjeglištva vratili na svoja ognjišta.

Svečanosti su, među brojnim gostima, prisustvovali i Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Atanasije, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, te ministar finansija Zoran Tegeltija.

Tokom svečane akademije nagrađeni su uspješni pojedinci zahvalnicama i poveljama. Povelju zaslužnog građanina sa zlatnim simbolom opštine dobio je Ilija Klepić za ostavarenja u oblasti privrede i humanitarnog rada, dok je Povelja počasnog građanina opštine Mrkonjić Grad sa zlatnim simbolom opštine pripala posthumno Vojislavu Mudrenoviću za izuzetno ostvarenje u oblasti obrazovnog i naučno-istraživačkog rada.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovao je Orkestar harmonika “Aleksa Šantić” iz Ugljevika ,SPD “Jedinstvo”, Gudački oktet Srednje muzičke škole, Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, Dječiji hor “Mali princ”, te Etno-grupa “Žar”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *