“Orlići” u Vićenci protiv Italije

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igra u Vićenci od 18.30 časova protiv Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.Mlada fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je čarter letom u Vićencu, gdje igra protiv Italije možda i najvažniji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Pobjeda u Italiji bi izabranike Tomislava Sivića približila konačnom cilju, a predstojeće gostovanje u velikoj mjeri podsjeća na baraž meč sa Španijom i trijumf u Kadizu (2:1), kada su “orlići” imali rijetku privilegiju da čarter letom stignu na odredište rivala.

Sivić je iz A tima za ovaj meč dobio Marka Grujića i Nemanju Maksimovića, igrače iz zlatne generacije sa Novog Zelanda, uz braću Vanju i Sergeja Milinković-Savića, Milana Gajića, Vukašina Јovanovića, Miloša Veljkovića, Nemanju Antonova i Mijata Gaćinovića.

Italija je prva u Grupi dva sa 19 bodova iz sedam utakmica, Slovenija druga sa 15 iz, takođe, sedam odigranih susreta, dok se Srbija nalazi na trećem mjestu sa 13 bodova ali i utakmicom manje.

Utakmica u Vićenci igra se od 18.30, a naredni meč u kvalifikacijama Srbija igra 6. septembra u Novom Sadu protiv Irske.