Osigurati bolju zaštitu svim vjerskim objektima

Vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima predstavnika vjerskih zajednica i crkava, predstavnika nadležnih organa vlasti i angažmanom medija osigurati bolju zaštitu svim vjerskim objektima, navode iz MRVBiH.

 

Međureligijsko vijeće BiH pozvat će danas u Bijeljini predstavnike crkava i vjerskih zajednica iz tog grada, te načelnika Grada Bijeljina da zajedno osude napad na Salihbegović džamiju u Majevičkoj ulici u Bijeljini.

– Vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima predstavnika vjerskih zajednica i crkava, predstavnika nadležnih organa vlasti i angažmanom medija osigurati bolju zaštitu svim vjerskim objektima i drugim objektima od značaja za crkve i vjerske zajednice širom BiH, navode iz MRVBiH.

U najavi današnjeg događaja navodi se da je Međureligijsko vijeće u BiH, u sklopu projekta “Monitoring napada na vjerske objekte i druga mjesta od značaja za crkve i vjerske zajednice u BiH” primilo prijavu o napadu na Salihbegović džamiju u Bijeljini, koji se desio u noći sa subote na nedjelju, 24./25. januara ove godine kad su još uvijek nepoznati počinioci, kamenicama i ciglama razbili šest prozora na tom vjerskom objektu.

Predstavnici MRVBiH posjetit će danas Salihbegović džamiju, koja je u završnoj fazi obnove i više puta bila meta napada huligana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *