Oslikavanje lica nova usluga za dječija slavlja

PRIJEDOR – Oslikavanje dječijih lica nova je vrsta usluge na tržištu Republike Srpske i sve je više roditelja koji na ovaj način uljepšavaju dječija slavlja, rođendane i krštenja.

Sandra Rodić iz Prijedora rekla je da se takozvanim fejs pejntingom počela baviti zimus nakon što je u poznatom bečkom “Bogi parku” njen šestogodišnji sin dobio svoju prvu masku.

“Poželjela sam da probam pošto se inače bavim crtanjem, slikanjem, šivanjem i izradom ramova za slike. Od njemačkog proizvođača sam potom nabavila literaturu, boje, ukrase, šablone, kistove, spužvice i tako je počelo”, sjeća se Rodićeva, djeci poznatija kao Dobra vila Četkica.

Najprije je radila na rođendanima djece svoga brata, svojih prijatelja i poznanika, zatim u Dječijem vrtiću “Radost”, a potom i u igraonicama, rođendaonicama, restoranima i na kućnim proslavama.

“U Republici Srpskoj ovo je nova usluga i roditeljima je pristupačna jer su cijene znatno niže nego kod kolega u zemljama regiona. Dolazak po pozivu košta 10 KM, gdje je uračunato oslikavanje lica za jedno dijete, obično slavljenika, a svaka naredna maska košta tri KM”, navodi Rodićeva.

Ona je pojasnila da su materijali kojima radi vrhunskog kvaliteta, da su boje dermatološki ispitane, na vodenoj bazi i od prirodnih sastojaka.

“Boje su veoma intenzivne, ali se lako i jednostavno skidaju, bilo toplom vodom, bilo vlažnim maramicama. Na biljnoj su bazi, od jestivih sastojaka, tako da su bezbjedne i ako ih djeca pojedu”, naglašava Rodićeva.

U ponudi je katalog sa stotinjak likova životinja, junaka iz bajki i crtanih filmova. Djevojčice najviše traže princeze, mace, leptire i konjiće, dječaci spajdermene, betmene i zmajeve, a na stolicu za šminkanje nerijetko sjedaju i mame i bebe.

“Ukoliko nije riječ o proslavi zatvorenog tipa, uvijek se nađe još djece koja stanu u red i najčešće im izlazimo u susret. U toku su dogovori sa igraonicom u prijedorskom ”Konzumu’ da radim za njihove goste jednom sedmično, nezavisno od organizovanih proslava”, rekla je Rodićeva.

Ona je istakla da se ova usluga pokazala naročito dobrodošla na restoranskim i hotelskim slavljima gdje nema sadržaja za djecu i gdje je djeci ponekad i dosadno.

“Oslikavanje lica djecu jako privlači. Dok jedno dijete šminkam, druga djeca su načičkana okolo i zanimljivo im je gledati proces nastajanja maske. To im dođe kao zanimacija, okupi ih na jednom mjestu i drži njihovu pažnju i tako ispune i svoje vrijeme”, dodaje Rodićeva.

Ona pojašnjava da se bavi uglavnom oslikavanjem dječijih lica, a da na ovim prostorima još nije zaživio fejs pejnting za odrasle, što je u razvijenijim zemljama usluga koja se podrazumijeva na promotivnim aktivnostima raznih brendova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *