Otvoren konkurs za 1. Međunarodno filmsko takmičenje u improvizaciji

Kratkofil Plus će ove godine, pored glavnog programa, svojoj publici predstaviti brojne događaje u sklopu samog festivala.

Јedan od njih je 1. Međunarodno filmsko takmičenje u improvizaciji, koje će se održati od 22-26. jula na lokacijama Kratkofila.

Konkurs za učešće u ovoj radionici zvanično je otvoren i traje do 15. jula.

Budući da je primarni segment filmskog kvaliteta sama ideja, a ne tehnička opremljenost, učesnici radionice će sa vlastitim mobilnim uređajem, uz pomoć laptopa, realizovati svoju kreativnu filmsku viziju.

Projekat uključuje dvodnevne edukativne radionice, glavno takmičenje i ceremoniju dodjele nagrada. Najinteresantnije i najkreativnije filmove pažljivo će selektovati tročlani žiri, koji nam stiže iz Berlina, a publika će odlučiti o pobjedniku.

Za učešće na 1. Međunarodnom filmskom takmičenju u improvizaciji neophodno je poznavanje engleskog jezika, najosnovnije znanje iz oblasti filma, mobilni telefon sa kamerom, laptop i najvažnije od svega – kreativnost.

Svi zainteresovani bi trebalo da pošalju svoje inovativno viđenje teme: “Najbitnija banalna činjenica o mom životu koju bih prikazao/la na ekranu.” (maksimum – 15 riječi) na e-mail adresu iifs@kratkofil.org, najkasnije do 15. jula.

Pozivamo sve kreativce da iskoristite priliku za neformalnu filmsku edukaciju i kreativno izražavanje kroz ovaj zanimljiv projekat, realizovan od strane Kratkofil Plus festivala.

Detaljnije informacije o projektu, kao i o uslovima učešća, dostupni su na našoj oficijalnoj stranici www.kratkofil.org.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *