OTVOREN MEMORIJALNI TURNIR “VOJVODA MANDO 2015”

U Ugljeviku je 27. decembra 2014. godine otvoren Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Vojvoda Mondo 2015“.
Organizator turnira je Boračka organizacija opštine Ugljevik.
Na turniru učestvuju sljedeće kategorije: pjetlići (rođeni 2003. i mlađi), mlađi pioniri (rođeni 2001 -2002. i mlađi), pioniri ( rođeni 1999 – 2000. i mlađi ), kadeti (rođeni 1997-1998. i mlađi), juniori (rođeni 1995-1996. i mlađi) i seniori.
Učešće na ovogodišnjem turniru uzelo je 63 ekipa: seniori 11, juniori 13, kadeti 13, pioniri 11, mlađi pioniri 9 i pjetlići 6 ekipa.
Turnir je svečano otvorio Dušan Maksimović, sin Vojvode Mande, izvodeći početni udarac.
Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković  govoreći o Vojvodi Mandi napomenuo je da je dao veliki doprinos u otadžbinskom ratu i da će njegov lik i djelo biti otrgnuti od zaborava dok postoji boračka organizacija.
„Opštinska boračka organizacija po dvanaesti put organizuje turnir u čast Mitra Maksimovića-Mande. Srpski junak i njegova borbena jedinica zadužili su srpski narod i Republiku Srpsku, da budu otrgnuti od zaborava. Vojvoda Madno,bio je velika sportista, i sa Fudbalskim klubom Rudar osvojio je sve i kao igrač i kao predsjednik kluba. Upravo znog njegove velike ljubavi prema fudbalu, Boračka organizacija i organizuje ovaj turnir sa njegovim imenom.”, rekao je Marinković i napomenuo da će sav prihod od turnira biti usmjeren na boračke kategorije društva.
Otvaranju turnira predhodio je kulturno-umjetnički program koji su  izveli članovi  SKUD “Vojvoda Mando” iz Ravnog Polja.
Mitar Maksimović –Mando je zadužio Boračku organizaciju i sve građane opštine Ugljevik da ga se sjećaju, jer je hrabrošću  i učešćem u ratu dao veliki doprinos stvaranju Republike Srpske. Na ovom truniru, prihod koji ostvari Boračka opganizacija, biće podijeljen kroz pomoći porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim nezaposlenim borcima“-rekao je Marinković istakavši da je pored memorijalnog ovaj turnir i humanitarnog karaktera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *