Otvorena izložba slika i rukotvorina

Izložbom slika i ženskih ručnih radova, koja je otvorena u Domu kulture u Vlasenici, počeli su Petrovdanski dani, tradicionalna manifestacija tokom koje će u narednih 10 dana biti organizovani različiti kulturno-sportski sadržaji.

Ručne radove izložile su članice Udruženja žena Podrinje iz Vlasenice, koje tradicionalno učestvuju na ovoj manifestaciji.

“Tu su vezovi, heklanja, komadi narodne nošnje, džemperi i druge rukotvorine. Nas desetak pripremile smo i neke naše kulinarske specijalitete kojima želimo da počastimo goste izložbe”, rekla je predsjednica Udruženja Desanka Nikolić.

Redovan učesnik manifestacije je i slikar iz Vlasenice Njegoš Arnaut, kao i apsolvent likovne akademije Vedran Arnaut.

Njegoš Arnaut rekao je da je ove godine izložio 20 slika, pretežno rađenih u tehnici ulje na platnu.

Predsjednik Skupštine opštine Aćim Todorović rekao je da je i ove godine izložbu finansijski podržala opština Vlasenica, koja je i pokrovitelj Petrovdanskih dana.

“Mislim da smo uspjeli, uprkos besparici i drugim problemima, da održimo visok nivo ove manifestacije i građanima ponudimo kvalitetne i raznovrsne sadržaje”, rekao je Todorović.

U okviru Petrovdanskih dana planirani su i Petrovdanski književni susreti, sportska takmičenja, nastupi folklornih ansambala, kao i druženja planinara iz regije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *