Otvoriti pitanje raspodjele podsticaja

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić smatra da je potrebno otvoriti pitanje raspodjele budžetskih sredstava za podsticaj razvoja privrede i poljoprivrede na području distrikta, s obzirom da ta ulaganja ne daju zadovoljavajuće rezultate.
“I sami privrednici trebalo bi da konstatuju da sredstva podsticaja nisu doprinijela privrednom razvoju naše lokalne zajednice koja svake godine u te svrhe izdvaja između 15 i 20 miliona KM”, rekao je Domić na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je najavljen Okrugli sto o temi “Izlaz iz stanja u kome se nalaze privreda i privrednici distrikta Brčko”.

Domić očekuje da će na tom skupu biti predočena kritička analiza aktuelne situacije u privredi distrikta, na osnovu koje bi se izvršile popravke u zakonskoj regulativi u cilju efikasnijeg privređivanja.

Predsjednik Privredne komore distrikta Veselin Panić, najavljujući ovaj skup, rekao je da prevazilaženje aktuelnih problema u privredi distrikta nije moguće bez promjena u cijelom sistemu ove lokalne zajednice.

Brčanska Privredna komora, u saradnji sa lokalnom izvršnom i zakonodavnom vlašću, organizuje u petak, 6. februara, okrugli sto o temi “Izlaz iz stanja u kome se nalaze privreda i privrednici distrikta Brčko” na kojemu će izlaganja iz oblasti makroekonomije, pravnih osnova za razvoj privrede i iz oblasti agrara podnijeti nekoliko stručnjaka.

Skup će početi u 11.00 časova u gradskom Domu kulture.

/Agencije/

RTV HIT Brčko

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *