Ove godine posao za 3.109 lica

BANJALUKA – Operativnim planom zapošljavanja za ovu godinu predviđeno je da u Srpskoj bude zaposleno 3.109 lica, izjavila je danas pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Mira Vasić.

Vasićeva je istakla da je Operativni plan dio Akcionog plana zapošljavanja u ovoj godini koji je ranije usvojila Vlada Republike Srpske, i podsjetila da je za njegovu realizaciju predviđeno izdvajanje 10,3 miliona KM, a za nastavak projekata zapošljavanja iz prošle godine 3,8 miliona KM.

“Planirano je da budu realizovani projekti podrške zapošljavanju i samozapošljavanju u privredi, zapošljavanju lica koje imaju više od 45 godina, podrške zapošljavanju djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca `Zajedno do posla`, te zapošljavanja Roma”, rekla je Vasićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da će javni poziv za poslodavce i nezaposlena lica biti raspisan 4. maja i da će važiti 30 dana.

“Poslodavci po jednom projektu mogu zaposliti do 30 lica, a javnim pozivom biće definisano koje su to djelatnosti. Na javni poziv neće moći da apliciraju firme iz javnog sektora, niti poslodavci koji nisu ispoštovali ranije projekte”, pojasnila je Vasićeva.

Ona je navela da će prioritet u zapošljavanju u privredi imati lica do 30 godina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *