Ovjerene liste za dodjelu kompenzacionih mandata

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH ovjerila je 80 kandidatskih listi za dodjelu kompenzacionih mandata sa ukupno 952 kandidata.

Nakon razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama CIK je saopštio da su do isteka roka liste dostavila 74 ovjerena politička subjekta.

Na današnjoj sjednici donesena je odluka o izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH, prema kojoj se na izvodu nalazi ukupno 42.008 birača. Uslove za upis birača u izvod iz Centralnog biračkog spiska ne ispunjava ukupno 5.096 osoba.

CIK BiH je odredio i pet biračkih mjesta koja će biti otvorena za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, i to u ambasadama BiH u Beču i Berlinu, te u generalnim konzulatima BiH u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu.

CIK BiH ovjerio je  prijavu koalicije “Savez za promjene – Laktaši” za učešće na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši. Koaliciju čine Srpska demokratska stranka i Narodni demokratski pokret.

Danas je počeo i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića, prvo testnih za obuku članova biračkih odbora, nakon čega slijedi štampanje i pakovanje glasačkih listića, koji će se dostavljati biračima koji glasaju putem pošte, te svih ostalih glasačkih listića za Opšte izbore 2014. godine.

Posao štampanja i pakovanja glasačkih listića radi kompanija “Atlantik BB” Banjaluka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *