Pametno ogledalo koje zabavlja

Zamislite ogledalo koje vas zabavlja dok se šminkate i pripremate za posao? Informiše vas o najnovijim vijestima, a dok perete zube možete pogledati i trejler za najnoviji film. Nije scena iz nekog futurističkog filma. Kuhinje, kupatila, dnevne sobe i uopšte enterijer, uz kreativan i koristan namještaj, čine prostor u kome živimo ljepšim, opuštenijim. Ali mnogo je zanimljivije da živimo u običnim prostorima sa neobičnim detaljima.

Dizajner Robert Grinkofki dizajnirao je neobično ogledalo 2.0 koje koristi glasovne komande, i koristi tehnologiju za prepoznavanje lica i gestikulacije. Dva LCD displeja su inkorporirana iza ogledala sa kamerom koja prepoznaje lica i ima senzore za kontrolu pokreta kao i mikrofon koji kontroliše glas. Kako bi vas zabavilo, ogledalo može da reprodukuje muziku, emituje filmove, a dok se spremate za posao, možete u ogledalu čitati najnovije vijesti ili elektronsko izdanje knjige, jer je ovo ogledalo čudo od tehnologije.

I kao da sve ovo nije dovoljno, ogledalo vam može biti podsjetnik za stvari koje treba da obavite, emituje trenutnu vremensku prognozu, a takođe može da kontroliše temperaturu prostorije i podesi jačinu svjetla. Ogledalo 2.0 dobilo je nagradu za najbolju tehničku inovaciju u oblasti kupatilske opreme.

NEZAVISNE