Parastos za 301 palog borca

U Ugljeviku je danas u okviru aktivnosti povodom Krsne slave opštine Ugljevik, služen parastos za 301 poginulog borca, čija su imena uklesana na Centralnom spomen-obeležju ove opštine.

Prisluživanjem sveća i polaganjem venaca počast poginulim borcima otadžbinskog rata odali su članovi njihovih porodica, saborci i prijatelji, kao i predstavnici Opštinske boračke organizacije, te opštine Ugljevika.

Poštu palim borcima odale su i delegacije bratske opštine Kavadarci, zatim Beočina i Loznice, grada Bijeljina, opštine Lopare, Rudnika i termoelektrane Ugljevik, te političkih partija.

Predsednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao da se svake godine uoči Svete Petke, slave opštine Ugljevik, organizuje parastos poginulim borcima.
“Praktikujemo da ne počinjemo ništa bez sećanja na one koje su najviše dali za Republiku Srpsku i svojim životima doneli slobodu koju danas imamo. Slavu koju dočekujemo u miru i blagostanju najviše smo zahvalni upravo njima, zato se sećamo svih onih što su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske”, rekao je Marinković.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsetio je da žrtva onih koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske ne sme biti zaboravljena.

Pripremio: Darko Đuračić

Izvor: radio “SKALA” Ugljevik 96,8 Mhz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *