Partizanu dva miliona evra od transfera Mitrovića u Njuksl

Fudbalski klub Partizan zaradiće oko dva miliona evra od prelaska Aleksandra Mitrovića u Njukasl, potvrdio je potpredsjednik Milorad Vučelić.

Nekadašnji napadač “crno-bijelih” prešao je iz Anderleht među “Svrake” za 18 miliona evra.

Šampion Srbije je 2013. godine kada je Mitrović prelazio u Belgiju napravio dogovor prema kojem mu od narednog transfera srpskog fudbalera sljeduje 20 odsto, ali umanjen za pet miliona koliko je tada koštao njegov dolazak u Belgiju.

“Želim da razjasnim stvar pošto su se pojavile različite informacije. Od sume koju će Njukasl na osnovu obeštećenja uplatiti Anderlehtu trebalo bi najprije odbiti pet miliona evra, koliko je klub iz Brisela dao Partizanu prilikom prelaska. Partizanu će pripasti oko dva miliona, u šta je uračunata provizija zastupničke agencije”, rekao je Vučelić.

Prema njegovim riječima Englezi će “crno-bijelima” pomenuti iznos isplatiti u ratama.

“Poznato je da klubovi sa Ostrva najbrže isplaćuju, za razliku od Španaca, ali ovoga puta u pitanju je veliki iznos, pa će novac stizati u ratama. Anderleht je u obavezi da nam dostavi dogovor sa Njukaslom”, zaključio je Vučelić.

Partizan u utorak (14.30) igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Dila Gori. U prvom meču u Beogradu spski klub e slvio sa 1:0.

 

Izvor: Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *