Pet znakova koji otkrivaju da se mora očistiti organizam

Nakon ljeta mnoge osobe imaju potrebu za dubinskom detoksikacijom ili čišćenjem organizma.

Ako stalno kišete, imate iznenadne želje za slatkim i stalno ste umorni, vjerovatno ste i vi jedan od potencijalnih kandidata. Otkrijte koji su znakovi i kako kratkoročno možete smanjiti neugodne posljedice. Detoksikacija pomaže našem tijelu da vrati prirodnu ravnotežu. Mnogi ljudi svjedoče o tome da im je čišćenje pomoglo da vrate energiju, koncentraciju i pozitivni stav.

Alergije

Ako vam u jesen jačaju simptomi alergija, moguće je da se uzrok ne krije samo u peludi koja nadražuje nos i grlo, već i u stanju vašeg organizma te imuniteta. Napravite detoksikaciju organizma i svedite neugodne posljedice na najmanju moguću mjeru. Homeopati preporučuju i prirodne pomagače protiv posljedica alergija kao što su pčelinji med, propolis i polen.

Nesanica

Ako imate problema sa spavanjem velike su šanse da imate preopterećenu jetru, koja radi prekovremeno i onemogućava vam da utonete u okrepljujući san. Ovaj organ je glavni razgrađivač štetnih tvari iz organizma, uključujući i hemikalije iz lijekova i alkohol.

Kratkoročno bi vam mogli pomoći suplementi u prahu s dodatkom glicina, koji će vas opustiti i omogućiti vam spavanje.

Slatkiši

Pretjerano uživanje u slatkim proizvodima od rafiniranog šećera je navika koja se može porediti s ovisnošću. Kvalitetna detoksikacija organizma ne podrazumijeva samo uklanjanje štetnih tvari iz tijela, već i potiskivanje želje za slatkim. Brzinski trik za uklanjanje ove želje vrlo je jednostavan: u čašu obične vode umiješajte tri kašike jabukovog sirćeta, pa ispijte svaki put kad imate potrebu za šećernim poslasticama.

Osip

Izgled kože je odličan znak šta se zapravo događa u organizmu. Ako vam izbiju plikovi popraćeni svrabom, tijelo vam poručuje da se bori s nekim tipom upale, koja je obično uzrokovana nezdravom hranom koju jedete. U liječenju ovih nepravilnosti kože možete se poslužiti nekolicinom prirodnih lijekova i čajeva, ovisno o tipu osipa koji imate. Najbolje je savjetovati se s dermatologom.

PMS

Ako svakog mjeseca patite od predmenstrualnog sindroma, moguće je da ste jedan od glavnih kandidata za detoksikaciju organizma, koja će neugodne posljedice smanjiti i za 50 odsto. Pritom se ulje jaglaca nameće kao odličan prirodan pomagač s PMS-om.

Uljna terapija

U ajurvedskoj medicini savjetuju uljnu terapiju kao detoks koja se sprovodi isključivo hladno prešanim i nerafiniranim uljima. Preporučuje se suncokretovo ili susamovo ulje, a može se dodati nekoliko kapi ulja ljekovitih biljaka, zavisno od vrste oboljenja. Terapija se sprovodi natašte tako što se uzme u usta jedna kašika ulja i zatim ga polako mućkati i premetati po usnoj šupljini 15 do 20 minuta. Budući da ulje tokom tog procesa usisava štetne materije i toksine, ne smije se progutati nego ispljunuti na kraju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *