Pijte toplu čokoladu i gledajte kako se kilogrami tope

Zima je zvanično stigla danas, što znači da je pravo ”doba” za toplu čokoladu.

Donosimo vam pet razloga zašto bi trebalo da konzumirate ovaj napitak.

1. Povećava snagu vašeg mozga

Nedavne naučne studije pokazale su da ovaj topli napitak povećava snagu mozga, a i doprinosi njegovom boljem zdravlju. Flavonoidi pomažu boljoj prokrvljenosti mozga i boljem dotoku kiseonika, što će uticati na to da bolje ”razmišljate”. Ukoliko želite da ubrzate Vaše pamćenje, probajte da uzimate dve šolje tople čokolade dnevno. Ne samo da ćete najvjerovatnije imati bolje pamćenje, već ćete biti i raspoloženiji.

2. Sadrži više antioksidanasa

Istraživači sa Univerziteta Kornel zaključili su da topla čokolada sadrži više antioksidanasa od zelenog čaja i vina. Ovaj napitak sadrži više antioksidanasa i od obične čokolade, pošto se veći broj njih oslobađa pri većoj temperaturi.

3. Sve je bolje uz toplu čokoladu

Čokolada je poznata je kao ”podizač” raspoloženja. Topla čokolada pomaže u borbi protiv stresa, ankcioznosti i depresije. Ovo piće utiče na lučenje endorfina, ”hormona sreće”, koji će popraviti Vaše raspoloženje za tren. Negativna strana tople čokolade jeste što sadrži šećer, koji nikako nije dobar za zdravlje. Stoga, trebalo bi da konzumirate toplu čokoladu bez šećera, tako da maksimalno iskoristite svojstva tog napitka.

4. Toplom čokoladom do zdravih arterija

Naučnici tvrde da su flavonoidi u toploj čokoladi dobri za arterije. Naime, oni smanjuju rizik od bolesti srca, tako što spuštaju krvni pritisak i čuvaju krvne sudove. Zapamtite, uzimajte čokoladu bez šećera, jer ona već u sebi ima saharide, i ne preterujte, dvije šolje dnevno su vam sasvim dovoljne.

5. Pomaže u skidanju kilograma

U slučaju da želite da skinete koji kilogram, topla čokolada može da vam pomogne u tome. Ako se napravi kako treba, ovaj napitak sadrži mali broj kalorija, tako da možete da uživate u njoj i da zadovoljite svoju želju za čokoladom. Samim time, poslije tople čokolade proći će vas želja za visokokaloričnim namirnicama kao što su krofne,kolači i torte, prenose Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *