Pobjeda »orlića« – veliki dar srpskom narodu

MODRIČA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Omladinska reprezentacija Srbije osvajanjem titule šampiona Svjetskog prvenstva u fudbalu za mlade igrače na Novom Zelandu pokazala karakter i pobijedila, što je veliki dar srpskom narodu, a da je posebna čast to što je bilo i igrača iz Srpske.

“Reprezentativci Srbije do 20 godina, koji su osvojili ovogodišnji Mundijalito, zaslužuju poštovanje, jer su, prije svega, pokazali karakter i nisu se uplašili takvog takmičenja i uspjeha”, rekao je Dodik novinarima u Dugoj Njivi, kod Modriče, gdje je prisustvovao obilježavanju 23 godine operacije proboja “Koridora života”.

On je naglasio da u svim reprezentacijama Srbije ima igrača iz Srpske, te da bi Srpska, kada bi joj bilo omogućeno da se takmiči, ostvarila zapažene rezultate.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, za igrače mlađe od 20 godina, osvojila je titulu svjetskog šampiona na prvenstvu održanom na Novom Zelandu. Oni su u finalnoj utakmici, poslije produžetaka, pobijedili reprezentaciju Brazila rezultatom 2:1.

Osvajanje ove titule slavili su građani Beograda, ali Istočnog Sarajeva, Banjaluke, Bijeljine i drugih mjesta u Republici Srpskoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *