Počela isplata dječijeg i materinskog dodatka

BIJELJINA, U Republici Srpskoj danas je počela isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za februar, rečeno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu.

Februarskom isplatom dodatka na djecu obuhvaćeno je 30.944 djece, odnosno 22.052 korisnika – roditelja.

Za isplatu dodatka na djecu obezbijeđeno je 1.679.780 KM.

Materinski dodatak za februar isplaćuje se za 2.509 majki, odnosno 2.546 djece, a za ovu isplatu obezbijeđeno 178.220 KM.

Iz Fonda obavještavaju korisnike dodatka na djecu, koji do sada nisu obnovili dokumentaciju, da to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad i službi socijalne i dječije zaštite u opštinama u kojima imaju prebivalište.

„Prioritet u isplati prava i u tekućoj godini će imati dodatak na djecu i materinski dodatak, kao i poslodavci iz realnog sektora na refundaciju naknade plate“, najavljeno je iz Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

U saopštenju se ističe da će nadležni organi Fonda i dalje redovno pratiti ostvarenje prihoda u tekućoj godini, a bez obzira na ostvarene prihode i stalno povećanje broja korisnika, isplate dodatka na djecu i materinskog dodatka će se vršiti do petog u mjesecu za protekli mjesec.

Iz Fonda navode da će se ostala prava isplaćivati u skladu sa prilivom sredstava i ostvarenim sredstvima po finansijskom planu Fonda. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *