Počele “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini

BIJELJINA- Festival horova “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini otvoren svečanim koncertom Hora “Srbadija” koji je organizator festivala. Na ovogodišnjem 14. horskom festivalu u Bijeljini učestvovaće 30 horova iz zemalja regiona, najavio je portparol Festivala Steva Čukić.

Na “Majskim muzičkim svečanostima” u Bijeljini u proteklih 13 godina nastupilo više od 450 horova sa 20.000 horskih pjevača iz zemlje i svijeta Prvog takmičarskog dana, 9. maja, u gradskom Centru za kulturu nastupiće dječiji, muški i ženski horovi, folklor i ansambli sa tradicionalnom muzikom. Takmičenje će narednog dana biti nastavljeno u kategorijama mješovitih horova i mješovitih kamernih horova, koje će biti održano u crkvi Svetog Velikomučenika Georgija. Iste večeri u Centru za kulturu biće održan koncert horova pobjednika festivala.

Festival horova biće završen 12. maja nastupom “Srbadije” na obilježavanju slave manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini. Festival se i ove godine održava uz materijalnu i duhovnu pomoć Eparhije zvorničko-tuzlanske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Bijeljina.

 

Pripremila: Snežana Milošević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *