Počeli Pozorišni dani Zorana Radmilovića

ZAJEČAR – U Zaječaru su otvoreni 23. Pozorišni dani Zorana Radmilovića, u okviru kojih će biti odigrano osam predstava.

Manifestaciju je sinoć u pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” otvorilo zaječarsko pozorište predstavom “Kabare Nušić”, u režiji Jovane Tomić.

“Ovim komadom pokušavamo da damo odgovor na pitanje ko su Nušićevi poznati likovi danas, gde su među nama i u kolikoj meri i mi sami ličimo na njih”, rekla je nakon predstave Tomićeva.

Publici će se večeras predstaviti Narodno pozorište iz Beograda sa predstavom “Bizarno”, a sutra je na programu “Slavna Florens” Ateljea 212.

U srijedu, 29. oktobra, gostuje Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada sa predstavom “Gospođa ministarka”, a dan kasnije Narodno pozorište iz Sombora sa “Gospođom Olgom”.

U petak, 31. oktobra, van kunkurencije za nagradu, biće izveden komad “Ćup”, hrvatskog kazališta iz Virovitice.

Subota, 1. novembra, rezervisana je za Narodno pozorište “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, koje će se predstaviti Molijerovim “Don Žuanom”, dok će festival dan kasnije zatvoriti komad “Ljepotica Linejna” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Kruševca.

Svake večeri biće dodjeljivana nagrada “Zoranov brk”, koji je sinoć pripao glumici Jeleni Rajić.

Na kraju festivala, 3. novembra, najboljem glumcu biće dodijeljena statueta sa likom Zorana Radmilovića.

U Zaječaru, rodnom gradu Zorana Radmilovića, u okviru festilava otvorena je izložba fotografija “Edinburški festival”, autora Linde Grejem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *