Počeo “Teatar fest” u Doboju

Gubitak pozorišta je za glumca kao gubitak kuće, a grad Doboj zaslužuje da ima “Teatar fest” i pozorište, jer građani sa ove scene moraju da slušaju velike misli, rekao je banjalučki glumac Aleksandar Stojković, otvarajući “Teatar fest Doboj 2015”, koji pod sloganom “Ipak ide” traje do 5. juna.

Stojković je naglasio da dobojska publika zna šta je pozorište i dobra predstava, te poručio političarima da moraju reagovati na negativne pojave oličene u rijaliti emisijama.

On je istakao da je zadovoljan uslovima u kojima se izvodi predstava, s obzirom na oštećenja objekta tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

Šesnaesti “Teatar fest” održava se u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje, a otvoren je sinoć predstavom “Urnebesna tragedija”, u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Danas, drugog takmičarskog dana, publici će se predstaviti “Kazalište Merlin” iz Zagreba sa predstavom “Škrtac”, a sutra će glumci “Šabačkog pozorišta” nastupiti predstavom “Gnjida”.

Četvrti takmičarski dan, srijeda, 3. jun, rezervisan je za Narodno pozorište Sarajevo predstavom “Balkanski špijun u Sarajevu”, a dan poslije glumci beogradskog “FaVi Teatra” izvešće predstavu “Divan dan”.

Posljednjeg dana festivala, u petak, 5. juna, glumci “Gradskog amaterskog pozorišta Doboj” će u revijalnom programu izvesti predstavu “Ženski razgovori”.

Predstave će pratiti stručni žiri na čelu sa Lukom Kecmanom, a druga dva člana su Јovanka Stojčinović Nikolić i Slavica Gostimirović.

Cijena pojedinačne karte za predstave u takmičarskom dijelu je sedam, a za revijalnu predstavu pet maraka.

Prateći program ovogodišnjeg Teatra je izložba djela Likovne kolonije “Art simpozijum Јahorina – Pale”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *