Počinju bitke za trofej svesrpskog prvaka u rukometu

Četiri rukometna kluba iz Republike Srbije i Republike Srpske boriće se ovog vikenda u Tesliću za trofej svesrpskog klupskog prvaka.

Pod pokroviteljstvom Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, a u organizaciji rukometnih saveza Republike Srpske i Srbije, na turniru će učestvovati dva najbolja kluba iz Srbije, Vojvodina i Radnički iz Kragujevca i dva iz RS, Borac M:tel i Derventa.

U subotu u polufinalu sastaju se Borac i Derventa (18 časova), odnosno Vojvodina i Radnički (20), a finale je na programu u nedjelju od 17.45.

“Prvi kup u rukometu rezultat je dvogodišnje intenzivne saradnje dva saveza na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama Republike Srbije i Republike Srpske. U tom duhu biće i turnir gde su svi pobednici, a osvajač Kupa biće prvi tim u istoriji svih sportova koji je poneo ovu titulu”, izjavio je Velimir Marjanović, predsjednik Rukometnog saveza Srbije.

On je dodao da je u planu da se sljedeće godine igra i kup u konkurenciji dama i naglasio, “Nadam se da će to slediti i ostali sportovi. Hvala predsedniku Dodiku na podršci.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *