»Polet – Krajišnik« proslavio 65. rođendan

BANJALUKA – Fudbalski klub “Polet – Krajišnik” iz Dragočaja kod Banjaluke obilježio je danas 65. godina rada i postojanja.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca, koji je prisustvovao danas u Dragočaju svečanosti obilježavalja jubileja, rekao je Srni da je 65 godina rada i postojanja dokaz uspjeha jednog sportskog kolektiva.

“Ovo je mali, ali veliki klub. Možda je mali, jer dolazi iz male sredine – prigradskog dijela Banjaluke, ali veliki s obzirom na broj fudbalera koji su obilježili i osnivanje i rad ovog kluba”, rekao je Raca.

On je naglasio da je postojanje ovog kluba veoma značajno i za razvoj Mjesne zajednice Dragočaj, ali i razvoj sporta u srpskoj uopšte.

Obilježavanje 65 godina postojanja Fudbalskog kluba “Polet – Krajišnik” održano je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, a u prisustvu brojnih gostiju i članova kluba

Povodom 65 godina postojanja, klub je izdao i monografiju čiji je autor banjalučki sportski novinar Slobodan Babić.

Ovaj fudbalski kolektiv osnovan je 1949. godine pod imenom “Polet”, a današnji klub “Polet Krajišnik” nastao je 1996. godine fuzijom “Poleta” iz Dragočaja i “Krajišnika” iz Ramića.

Klub su prije 65 godina osnovali fudbalski entuzijasti iz Dragočaja i Prijakovaca, a danas se “Polet – Krajišnik” takmiči u Područnoj fudbalskoj ligi Banjaluka. /

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *