Porodici Tomić iz Dvorova potrebna pomoć

Bračnom paru LJiljani /58/ i Branku Tomić /60/ iz bijeljinskog naselja Novi Dvorovi potrebna je pomoć jer žive na ivici egzistencije, oboje su teško bolesni, a jedino primanje koje imaju je pomoć Centra za socijalni rad od 240 KM.

Branko kaže da mu je neophodno liječenje, odnosno operacija srca koje je u funkciji 20 odsto, a već je operisan pet puta. Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske odobrio mu je operaciju u bolnici na Dedinju, ali je neophodno da plati 10 odsto od ukupnog iznosa od oko 60.000 KM.

Preživio je jedan infarkt, moždani udar i sada čeka operaciju srca u Beogradu za koju nije sigurno da će otići jer mu nedostaju sredstva. LJiljana je potpuno nepokretna i dijabetičar je na inzulinu, kao i muž Branko. Ona kaže da ne vide izlaz iz ove situacije. “Očekujemo da bar neko čuje naš vapaj. Radili smo dok smo mogli, dok nismo oboljeli”, kaže LJiljana i ističe da novac koji primaju od Centra za socijalni rad nije dovoljan ni za lijekove. Bračni par Tomić živi u veoma teškim uslovima, a u Bijeljinu su se doselili 1992. godine nakon egzodusa Srba iz Tuzle.

Izvor: Srna