Postignut dogovor o nastavku isplate podsticaja

BRČKO, Članovi rukovodstva Udruženja poljoprivrednika distrikta Brčko postigli su danas dogovor sa predstavnicima lokalne vlasti o većini zahtjeva koji se odnose na nastavak isplate podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2014. godinu.

Predsjednik Skupštine Brčko distrtika Đorđa Kojić izjavio je, nakon sastanka sa predstavnicima poljoprivrednika, da je dogovoreno da se hitno pristupi rebalansu budžeta, čime će biti obezbijeđena sredstva za isplate zaostalih podsticaja za 2014. godinu.

„Procjenjuje se da je tu potrebno nekih 4,5 miliona KM, a biće nastavljena isplata podsticaja za ovu godinu po važećem pravilniku“, rekao je Kojić i dodao da će se uporedo raditi na izradi novog Zakona o podsticajima i novog pravilnika.

„Novim aktima će se urediti podsticanje poljoprivredne prooizvodnje, kako bi se izbjegle pojave zloupotrebe sredstava, koje su do sada pratile ovu oblast. Zakon i pravilnik ušli bi u primjenu od 1. januara iduće godine„, naveo je Kojić.

Jedan od pregovarača u ime poljoprivrednika Mladen Pejin rekao je novinarima da su zbog uvjeravanja predstavnika lokalne vlasti da će im u roku od mjesec dana biti isplaćena zaostala dugovanja, odusutali od daljeg protesta.

Poljoprivrednici su odustali od ostalih zahtjeva koji su imali politički karakter, a među kojima je bio i ostavka gradonačelnika Brčkog Ante Domića. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *